Хто займається пивоварінням, яким методом освітляєте пиво перед карбонізацією?
Поділитися
Забули пароль? Будь ласка, введіть вашу email-адресу. Ви отримаєте посилання та зможете створити новий пароль через email.
Будь ласка, коротко поясніть, чому ви вважаєте, що це запитання потрібно повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому ви вважаєте, що цю відповідь потрібно повідомити.
Будь ласка, коротко поясніть, чому ви вважаєте, що цього користувача потрібно повідомити.
Якщо варю пиво вдома, то зазвичай роблю холодне освітлення – просто ставлю бродильний бак у холодильник на пару днів при 0–2°C. Це допомагає осадити дріжджі та інші частинки. Якщо хочу ще чистіше пиво, додаю желатин – розчиняю його в теплій воді й заливаю в охолоджене пиво за день до карбонізації. Якщо пиво темне або нефільтроване – не парюся з освітленням, просто чекаю, поки воно саме дозріє. Головне – акуратно зливати з осаду перед карбонізацією.
Дякую за відповідь. Поставити 20 л в холодильник в мене немає модливості. Спробую варіант з желатином.